Resepi maggi kari tumis. Takkan nak masak maggi kosong jer, jom pelbagaikan cara masak megi. Tapi awas jangan masak selalu, gugur rambut dan naik darah makan meggi sokmo.hihihi..
BAHAN-BAHAN
=============
- Maggi 2 bungkus
- Bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- Cili padi / Lada jarum
CARA-CARA
==========
1. Tumbuk bawang merah + bawang putih + cili padi, gaul sekali dengan rempah maggi
2. Tumis bahan yang ditumbuk sehingga garing, dulu2 nenek kata masukn air dalam lesung tu,petua masak sedap katanya, masukan air ikut suka nak banyak kuah atau tak,tunggu sehingga mendidih
3. Akhir sekali masukan maggi pecahkan telur , tunggu seketika dan tutup api.
* p/s: Nak best lagi kalau letak bawang goreng dan perahkan limau nipis sikit , perghhh. Kalau ada sayur sawi, ayam, hot dog boleh la masukan sekali.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan